понеділок, 22 квітня 2024 р.

ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ «ЗАКАРБОВАНИЙ У СЛОВІ» 

https://litcentr.in.ua/news/2024-07-28-14905

Проєкт реалізується з метою збереження пам'яті про загиблих та зниклих безвісти захисників вітчизни, привернення уваги до патріотичного виховання молоді, формування зрілого, поважливого ставлення до воїнів Збройних Сил України, та збагачення сучасної української літератури. Тематика Конкурсу передбачає такі направлення для творчих робіт як: війна, патріотизм, перемога України, російська агресія, висвітлення позитивного образу вояків ЗСУ. 

Конкурсу Конкурс проводиться у ІІІ етапи: 
  • І етап Конкурсу – з 28.06.2023 року до 28.07.2023 року подання заявок та матеріалів на Конкурс до Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених на електронну адресу: onpu.pzss@gmail.com 
  • ІІ етап Конкурсу – з 28.07.2023 року до 12.08.2023 року підведення підсумків, друк матеріалів. 
  • ІІІ етап Конкурсу – 24.08.2023 нагородження переможців. 

ІІ-ИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ЕСЕ ТА МАЛЮНКІВ 

«Я МАЮ ПРАВО НА ЖИТТЯ» 

Конкурс – це відкритий захід, що проводиться з метою привернення уваги до порушених прав українських дітей і молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, розвитку відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганди європейських цінностей і демократичних принципів
Конкурс проводиться серед учнів і вихованців 8-11 класів 
Роботи (малюнки, есе) учасників Конкурсу приймаються в строк до 17 червня 2024 року. 🔹Підсумки Конкурсу підбиватимуться у вересні 2024 року з організацією відповідної виставки робіт та нагородження переможців і призерів.
Роботи (малюнки) учасників Конкурсу в строк до 17 червня 2024 року надсилаються поштою на адресу: 01054, м. Київ, вул. О. Кониського, 8/14, 9 поверх (Навчально-науковий інститут права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова).
Есе учасників можна надсилати на електронну адресу: nnip@udu.edu.ua.
У роботах обов’язково зазначаються відомості про автора, його місце навчання (повне найменування навчального закладу (населений пункт, район, місто, область) та контакти (моб. телефон та електронна адреса (e-mail).
1.6. Підсумки Конкурсу підбиваються у вересні 2024 року.

пʼятниця, 29 березня 2024 р.

Оголошено прийом робіт до публікації у книзі «Діти війни»

З метою залучення учнівської молоді до літературної та художньої творчості Національна спілка письменників України ініціювала видання книги «Діти війни», до якої увійдуть поетичні, прозові твори та малюнки дітей з усіх населених пунктів Київщини, які пережили окупацію у лютому-березні 2022 року.

Збір дитячих робіт триває з 1 березня по 1 травня 2024 року. Кількість робіт необмежена. Свої твори на вільну тему можуть надіслати діти (самі або за допомогою батьків) віком до 17 років включно, які проживають в Україні або вимушено перебувають за кордоном.

Твори приймаються  на адресу електронної пошти  bravebookua@gmail.com до 1 травня 2024 року. Рішення про публікацію робіт приймає Національна спілка письменників України та художній колектив.



Дата: 27.03.2024

МОН рекомендує провести у закладах освіти цикл уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів

МОН рекомендує провести у закладах освіти цикл уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячених звільненню населених пунктів

Лист МОН від 21.03.2024 р. №1/4920-24 (щодо проведення в закладах загальної середньої освіти циклу уроків «Міста Героїв. Перемоги України у війні»)

29.03. З нагоди другої річниці початку звільнення Київщини від рашистів, для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії проти України з учнями 9 класу було проведено тематичний урок "Міста-Герої – міста Героїв! Тут народжується сміливість"

Хочеться висловити слова безмежної вдячності тим, хто захищає наше майбутнє, завдяки кому розпочинаємо кожен день у своєму рідному домі.

Згадували подвиги наших військових, читали історії про запеклі бої та вшановували памʼять тих, завдяки кому ми зараз маємо змогу жити на вільній землі.











 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ «УКРАЇНА – МРІЯ!»


Мета конкурсу – формування у дітей високої громадянської свідомості, відчуття єдності поколінь, усвідомлення місця української нації в загальнолюдській спільноті країн світу, створення образу омріяної України, заради якої воюють ЗСУ.
Вік учасників:
7-13 років;
14-18 років.
Конкурс проводиться у чотирьох категоріях:
малюнок;
вироби декоративно-прикладного мистецтва;
текстовий опис;
віртуальна модель або відеосюжет.
Тематичний напрям конкурсних робіт – теза «Україна майбутнього».
Конкурс проводиться з 16 лютого по 31 травня у два етапи:
16 лютого – 25 квітня на обласному рівні – перший етап;
Переможців конкурсу буде відзначено цінними подарунками, грамотами. Детально про правила та умови участі читай у Положенні.

київська обласна бібліотека для дітей